joi, 4 martie 2021

Vezi care este tratamentul pentru aceasta afectiune

Gonartroza este afectiunea cronica a genunchiului, invalidanta, care prezinta o evolutie progresiva. Odata cu aparitia gonartrozei, cartilajul articular se va degrada progresiv. Pe de alta parte, nu vor intarzia sa apara durerile in zona genunchiului, iar mobilitatea va fi limitata.

Conform statisticilor, peste 60% dintre persoanele cu varsta de peste 65 de ani risca aparitia gonartrozei. Netratata, aceasta poate duce la deformari ale membrelor inferioare si la invaliditate.

Primul simptom al gonartrozei este aparitia in zona genunchiului care poate sa iradieze pana la nivelul coapsei, dar si la nivelul gambei. De asemenea, poate sa apara limitarea miscarii de flexie-extensie pe care o putem face cu ajutorul genunchiului, zgomote la mobilizarea articulatiei cat si umflarea acesteia. In stadiile mai avansate de gonartroza, pot sa apara diformitati la nivelul membrului inferior, cu precadere la nivelul genunchiului sub forma de paranteza.

Asa cum aflam si de pe doctormit.ro, cauzele exacte ale aparitiei gonartrozei nu se cunosc. Insa, exista anumiti factori de risc precum:

·       Varsta inaintata; astfel odata cu inaintarea in varsta creste riscul de a dezvolta gonartroza;

·       Excesul de greutate; cu cat greutatea corpului este mai mare, cu atat genunchiul este supus unui stres mai mare, iar cartilajul articular se va degrada mai repede;

·       Diverse traumatisme ale genunchiului precum o fractura la nivelul genunchiului care va afecta cartilajul articular si va creste sansele de aparitie a gonatrozei;

·       Genetic; riscul de declansare al bolii creste la persoanele care au in familie rude care au suferit sau sufera de gonartroza;

·       Afectiunile preexistente precum guta, poliartrita reumatoida;

·       Sexul, deoarece gonartroza apare mai frecvent la femei decat la barbati.

Avand in vedere ca gonartroza este o afectiune cronica, degenerativa, nu se poate vindeca niciodata de la sine. Tocmai de aceea, pentru cele mai bune rezultate se recomanda inceperea unui tratament atunci cand boala se afla in stadii cat mai incipiente. Aplicarea tratamentului inca din primele faze de dezvoltare ale bolii creste sansele ca articulatia sa isi pastreze integritatea si functionalitatea pentru o lunga perioada de timp.

Pe piata exista diferite tratamente medicamentoase, complementare sau chiar varianta chirurgicala.

Daca facem referire la tratamentele medicamentoase, cel mai nou tratament pentru gonatroza este cel cu Genacol. Acesta este un supliment alimentar care se recomanda pentru reducerea durerilor articulare bazandu-se pe cele 5 tipuri de colagen, imbunatatite de cea mai noua tehnologie care imbunatateste mecanismul natural de producere al colagenului, iar organismul poate sintetiza tipurile specifice de colagen in functie de nevoile pe care le are.

Beneficiile tratamentului Genacol pentru artroza sunt numeroase putand fi administrat in afectiuni precum artrita, osteoartrita, sindrom de tunel carpian, tendinita, regenerarea si intretinerea cartilajului, ligamentelor, cresterea tonului muscular, mentinerea elasticitatii pielii. Acest supliment poate fi utilizat atat de sportivii de performanta, amatori dar si de persoane active in general.

Vedeti informatii suplimentare despre subiect direct in urmatorul videoclip DoctorMIT:



0 comments:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More