Cu toate ca vinurile dulci nu se afla in topul preferintelor celor mai multe persoane, exista multi impatimiti. Exista numeroase vinuri rosii dulci pe care ar trebui sa le incerci si care au chiar sanse mari sa te transforme intr-un adept.
Dal Forno Romano Vigna Seré Veneto Passito Rosso este un vin produs in regiunea Veneto a Italiei. Acesta este foarte rar, iar in ultimii 30 de ani s-a produs doar de sase ori si doar in cantitati mici. Este fructat, aminteste de prune, tabac si ciocolata prin gustul sau si dispune de un nivel mediu de aciditate. Merita servit alaturi de fripturi din vita premium si alte preparate din carte la gratar.
Tobin James Zinfandel se produce in pasul Robles din California de Tobin James si Lance Silver, doi vinificatori cunoscuti pentru spiritul lor jovial care se oglindeste in aceasta sticla. Cu note de prune, afine, ciocolata neagra, stafide si condimente picante, acest vin are un nivel mediu de aciditate si gadila cu taninurile sale.
Banfi Rosa Regale Brachetto produs in regiunea Piemonte din Italia este un vin romantic, plin de eleganta. Cucereste prin aromele sale de zmeura, merisoare, ciocolata si petale de trandafir si poate fi companionul perfect pentru numeroase activitati.
Gerd Anselmann Pfalz Dornfelder este un vin obtinut din struguri care isi ating potentialul in climatul calduros al regiunii Pfalz din sudul Germaniei. Aceasta regiune este cunoscuta drept „Toscana Germaniei”, iar crama Anselmann produce in general vinuri foarte apreciate. Este de culoare rosu intens care parca anunta aromele florale si gustul de cirese, zmeura, fructe negre, vanilie si condimente picante. Este de corpolenta medie, cu o textura bogata, usor acid.
Kourtaki Mavrodaphne of Patras este un alt vin dulce de inalta calitate pe care merita sa il incerci. Grecii sunt bine cunoscuti pentru calitatea vinurilor pe care le produce, in special cele dulci. Familia Kourtaki a infiintat crama in anul 1895 si in prezent reprezinta unul dintre cei mai mari producatori din tara. Prin gustul sau, acest vin aminteste de smochine, stafide si zahar brun, avand note intense de ciocolata.
Cine isi doreste un vin rosu dulce produs in Romania se poate orienta catre Cabernet Sauvignon din gama Origini. Este produs de Crama Budureasca din struguri culesi tarziu, la final de noiembrie, fapt care permite acumularea unei cantitati mari de zaharuri, de circa 280 grame/litru. Sunt vinificati in dulce pentru a da viata unui vin de desert cu adevarat special. Vinul s-a maturat timp de un an in baricuri de stejar romanesc si frantuzesc pentru obtinerea complexitatii pentru care este atat de apreciat.
Este de culoare rubiniu si ascunde arome de mure zemoase, ardei rosu si note fine de piper si stejar afumat. Gustul de mure si afine este o adevarata placere, finalul duce cu gandul la ciocolata, iar taninurile sunt foarte bine integrate. Sauvignon din gama Origini fiind un vin de desert, poate fi servit ca atare, insa este ideal si alaturi de prajituri din ciocolata si fructe. Poate fi o optiune ideala si pentru iubitorii de combinatii dulce-sarat intrucat se poate combina cu diferite tipuri de branzeturi proaspete si maturate. Pentru evidentierea tuturor calitatilor sale se recomanda servirea acestui vin la o temperatura de 15 – 17 grade. Il poti gasi aici https://budureasca.ro/vin-rosu/tip-vin/dulce/ in magazinul online al Cramei Budureasca, locul in care te asteapta o multime de vinuri de inalta calitate pe care merita sa le savurezi. Este timpul sa te lasi cucerit de calitatea maiestria vinurilor Budureasca!
0 comments:
Trimiteți un comentariu