Domnul Păun părea de treabă, dar a lucrat cu Oleg Deripaska. După ce a petrecut de 1 Decembrie într-un club de fițe, înconjurat de oameni de oraș, care își permit șampanie de 1.000 de euro, iată că a apărut o investigație despre o nouă licitație de la Otopeni. 12 milione de euro pentru saloanele VIP. Inițial, condițiile licitației au fost făcute în așa fel încât să se califice o singură firmă. După ce au intervenit cei din conducerea aeroportului s-a revenit la varianta veche.
Citește și: Gașca lui Grindeanu, încă un mega-tun cu dedicație pe Aeroportul Otopeni: 12 milioane de euro pentru apă plată, cafea și iaurturi
Am întrebat la Aeroporturi București, ne-au spus că subiectul a apărut în alte publicații, iar materialele aveau informații incorecte și că au trimis un document. Deci, inițial a fost cu dedicație, dar pentru că i-a prins presa, au revenit asupra deciziei. Domnul director Păun are o relație de serviciu, să-i spun, foarte apropiată, cu Mirela Dinu. Prin 2012, doamna era candidată pe lista de consilier la PDL. Domnul Ivan, ăla arestat, prins cu sacoșele cu bani, a adus-o pe doamna la aeroport. Domnul director Păun a făcut-o pe doamna și director, deși era numită provizoriu în conducere. În caietul de sarcini apare o prevedere care îi avantajează tot pe cei de la DNATA, companie unde Tarom era acționar.
Prejudiciu de 260.000 de euro din cauza doamnei MirelaDomnul Ivan a adus-o pe doamna Mirela, pusă de domnul Păun. Doamna aceasta, care și-a dovedit calitățile din plin, și-a pus în CV că a fost director, ca să participe la concursul pentru post de conducere pe Legea 109, adică să fie șef pe vecie. În Otopeni, a luat foc o autoutilitare în noiembrie 2022, iar prejudiciul este de 260.000 de euro. Mașina nu avea asigurare, iar doamna Maria Mirela Dinu avea obligația de a face asigurări. Pentru că nu a fost făcută asigurare, prejudiciul a fost de 260.000 de euro. Domnul Păun, a cărui soției, doamna Kaitor, a fost prin guvern, a venit cu CV-ul în plic. El este administratorul unei firme deținute de oligarhul rus Oleg Deripaska. Păun a fost director și în CNAIR și la Strabag. La CNAIR a trebuit să își dea demisia, pentru că tatăl său era acționar la o companie care avea afaceri cu CNAIR. Deci, despre ce vorbim noi aici? Eu nu boicotez Austria, ci pe politicienii români care au pus pe tavă politicienilor austrieci bogățiile țării. Pe principiul boicotăm Austria nu mai mergem pe nicăieri în lume. Deși și-a rupt Gridneanu cămașa de pe el că restructurează și se lichidează tot, la Otopeni, nu se termină licitația la Otopeni.
La Otopeni se tot prelungesc contractele și rămân aceleași două firmeAu prelungit 6 luni, iar mai apoi cu înca 6 luni. E clar, rămân ăia de la Millenium și cei de la DNATA. Grindeanu nu a auzit și nu a văzut ce se întâmplă la Compania Aeroporturi București pentru că era la cluburile de fițe. Deci, pe scurt, participă și domnul Păun, dar și doamna, pusă de el, la concursul pe postul de conducere pe Legea 109. Astfel, la conducerea CAB se păstrează aceleași legături. Pe domana aceasta a pus-o domnul Ivan o lună ca să-i țină locul, iar acum ea s-a folosit de această numire în CV ca să poată participa la numire. Nu a avut contract de mandat doamna, dar și-a pus funcția de șef pe CV. Deci, sunt informații false în CV-ul doamnei", a declarat Anca Alexandrescu.
Jurnalistul Mihai Belu este de părere că Dosarul Otopeni va exploda, la un moment dat, pentru că sunt multe stenograme care pot schmba soarta dosarului.
Dosarul Otopeni va exploda. Felix Rache, pe care unii îl consideră că e alui Ciolacu, alții spune că este al lui Tudose, este implicat. Nu se fâsâie bomba cu Otopeni, cu toate stenogramele. Or să mai apară pasaje din acestea, mai ales alea trecute la neinteligibil. Vor apărea. Sunt niște licitații acolo la aeroport, de multe ori nici nu dau numele firmei câștigătoare. Soția lui Păun a făcut studiile la Academia SRI. Acolo mă așteptam să fie SRI implicat mai mult. Nu sunt îngerași ăia care s-au tot perindat pe la conducerea CAB, iar acolo nu e nevoie de oameni care să-și facă treaba. La înțelegerile semnate de inculpații din Dosarul Otopeni cu DNA nu lucrează nimeni", a declarat jurnalistul.
Cine este Mirela Maria DinuDinu a devenit cunoscută pentru afișul cu care și-a făcut campanie electorală în 2012, când a candidat pentru un post de consilier general la București din partea PDL.
Mirela Dinu a fost în 2008-2012 consilier local la Sectorul 3, iar în 2012 și-a făcut campanie pentru CGMB cu un poster în care apărea cu o rochie neagră strânsă pe corp și cu părul în vânt.
Citește și: Sorin „clubberul" Grindeanu rupe ritmul. Ministrul Transporturilor, petrecere într-un club de fițe de la munte, de Ziua Națională VIDEO/FOTO
Sorin Radu Păun, administratorul și managerul unei firme controlate indirect de oligarhul rus Oleg Deripaska, a fost numit director general al Companiei Naționale Aeroporturi București. Numirea a fost făcută de Consiliul de Administrație la propunerea președintelui Răzvan Robert Dobre, care a venit cu CV-ul acestuia în plic.
Cine este Răzvan Păun, omul lui oligarhului Oleg Deripaska în RomâniaOligarhul Oleg Deripaska, unul dintre marii acționari ai grupului austriac Strabag, a fost inclus pe lista neagră de sancțiuni a Uniunii Europene pentru că este răspunzător de sprijinirea sau punerea în aplicare a unor acțiuni sau politici care subminează sau amenință suveranitatea și independența Ucrainei.
Paradoxal, însă, Ministerul Transporturilor din România este asociat cu compania Strabag în firma românească Antrepriza de Reparații și Lucrări (ARL) Cluj.
Omul lui Deripaska, șef la OtopeniRăzvan Robert Dobre, președintele Consiliului de Administrație al Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), a venit recent în ședința Consiliului cu un plic care conținea CV-ul lui Sorin Radu Păun. Apoi, l-a propus oficial și votat pe acesta, manager și unul dintre administratorii companiei SAT Reabilitare – Reciclare, pentru funcția de director general al CNAB.
Citește și: CULISELE STATULUI PARALEL. Anca Alexandrescu: „Candidata Dreptei, doamna Kovesi, are legături strânse cu „mogulul serviciilor"- Zoltan Teszari"
Firma SAT Reabilitare – Reciclare este deținută de integral de compania austriacă Strabag. Care, la rândul ei, îi are printre marii acționari pe oligarhul rus Oleg Deripaska. Numele acestuia apare pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene, după ce Rusia a invadat Ucraina. Firma SAT Reabilitare – Reciclare are contracte publice și cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, din subordinea Ministerului Transporturilor.
Păun, fost director și în CNAIRDe pe site-ul Guvernului României aflăm că Sorin Radu Păun a mai fost director general adjunct pe întreținere și administrare la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. În această funcție a fost numit pe 18 mai 2007, dar a fost nevoit să își dea demisia trei zile mai târziu pentru a evita un conflict de interese din cauza faptului că tatăl său, Nicolae Păun, era administrator și acționar al firmei Genesis International SA, companie care avea contracte cu actuala CNAIR.
Sorin Radu Păun, noul director general al CNAB, mai figurează ca administrator al companiei Bitunova România, controlată tot grupul de firme Strabag, din Austria.
Numele lui Sorin Radu Păun mai apare ca asociat în cinci firme, din care patru au fost radiate de la Registrul Comerțului. El a fost asociat în firmele Consim, Dentaluxcare, Ferplast Trading și Roline Com. Singura societate active, Road Consulting, este deținută integra de acesta, dar a raportat pierderi de 2.009 lei în anul fiscal 2021.
Strabag, firma lui DeripaskaOligarhii ruși controlează direct și indirect mai multe afaceri în România, care prosperă la adăpostul statului român. De exemplu, societatea austriacă Strabag, care deține 25 de firme în România, îi are printre marii acționari pe oligarhul rus Oleg Deripaska, prin intermediul firmelor MKAO „Rasperia Trading Limited" și Melisantis Limited.
Citește și: Ruso-austriecii BLOCHEAZĂ modernizarea aeroportului Satu Mare - AXA care vrea să distrugă România
Într-una din firmele deținute în România – Antrepriza de Reparații și Lucrări (ARL) Cluj, compania Strabag este asociată direct cu Ministerul Transporturilor, condus în prezent de ministrul și vicepremierul României, Sorin Grindeanu. Practic, prin intermediul Strabag, oligarhul rus Oleg Deripaska este asociat cu ministerul lui Grindeanu.
De ce se află Deripaska pe lista de sancțiuni a UEAsta în contextul în care România a susținut sancțiunile impuse de Uniunea Europeană Rusiei și oligarhilor ruși, după invadarea Ucrainei.
De ce se află asociatul Ministerului Transporturilor, oligarhul rus Oleg Deripaska, pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene?
Aflăm din Jurnalul Oficial al UE, document în care se menționează că Oleg Deripaska „este răspunzător pentru sprijinirea sau punerea în aplicare a unor acțiuni sau politici care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, sau stabilitatea ori securitatea Ucrainei".
0 comments:
Trimiteți un comentariu