vineri, 30 august 2024

"Tinerii de azi vorbesc romengleza în joacă, dar asta nu înseamnă incultură lingvistică " (Profesor de limba română)

La clubul de lectură Logos înființat la Iași de Serinella Zara amfiteatrul e neîncăpător. Sîmbătă 31 august e Ziua Limbii Române, iar profesoara de limbă română de la Colegiul Național Mihai Eminescu din Iași crede că oficialii vor bifa din nou evenimentul prin obișnuitul festivism de carton, care i va lăsa din nou indiferenți pe tineri...

via rfi.ro 10

marți, 20 august 2024

Scriitori africani în prim planul noului sezon literar din Franța

În a doua jumătate a lunii august începe în Franța un nou sezon literar. Printre noutățile care ocupă rafturile librăriilor începând cu 19 august se numără o serie de nume importante din Africa și din diaspora africană. RFI face o trecere în revistă a lansărilor așteptate din această direcție.

via rfi.ro 10

vineri, 16 august 2024

Al șaptelea film din seria ”Alien”: O revizitare a stilului Ridley Scott

Al șaptelea film din seria "Alien" - „Alien: Romulus" s-a lansat săptămâna aceasta în cinematografele americane. Regizorul său, uruguayanul Fede Alvarez, a povestit într-un interviu pentru AFP cum a fost marcat pentru totdeauna de începuturile seriei, încă din adolescență.

via rfi.ro 10

vineri, 9 august 2024

Misterioasele mesaje artistice ale lui Banksy la Londra

Banksy nu este cunoscut pentru prolixitatea sa, dar miercuri misteriosul graffiti artist și-a dezvăluit a treia lucrare în doar trei zile la Londra, stârnind speculații cu privire la mesajul lor, notează corespondentul France24.

via rfi.ro 10

miercuri, 7 august 2024

Opera în Africa de Sud, o ascensiune fulminantă

În Africa de Sud, opera a cunoscut o ascensiune fulminantă de la abolirea barierelor rasiale, în urmă cu treizeci de ani, și se mândrește în prezent cu o serie de staruri internaționale, în frunte cu soprana Pretty Yende.

via rfi.ro 10

joi, 1 august 2024

Actorul anului 2024 trebuie să fie multitasking și să știe să se vândă! (Actrița Natalia Corban)

Care este condiția actorului de astăzi? Este provocarea lansată de RFI România actorilor consacrați, dar și celor tineri prezenți la Serile Filmului Românesc (SFR), ediția a 15-a de la Iași.

via rfi.ro 10

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More