luni, 16 septembrie 2024

Tema „Războiul Stelelor” a lui John Williams - primul solo de vioară în spațiu

Când Sarah Gillis a interpretat „Rey's Theme", o piesă compusă de John Williams pentru Star Wars: The Force Awakens, sala ei de concert era o capsulă spațială care orbita la sute de kilometri deasupra Pământului. Este o performanță care a intrat în istorie, fiind primul solo de vioară în spațiul cosmic, relatează Classic FM.

via rfi.ro 10

marți, 3 septembrie 2024

Jazz la muzeul sitului arheologic Cucuteni

Jazz Cucuteni Fest, a treia ediție la Iași, se desfășoară la sfârșitul acestei săptămâni. Ieșenilor li s-au pregătit activități interesante. Copiii pot învăța să facă tăiței sau să-și compună primul blues. Împreună cu adulții pot picta modele ale culturii Cucuteni pe sacoșe de pânză, iar proprietarii de câini pot veni la concerte împreună cu animalele de companie, pentru că va fi o zonă de joacă special amenajată pentru patrupede.

via rfi.ro 10

Almodóvar la Festivalul de la Veneția: Mesaj împotriva ''discursurilor instigatoare la ură''

Regizorul spaniol Pedro Almodóvar a lansat un apel la ''empatie şi generozitate'' şi împotriva ''discursurilor instigatoare la ură'' în timpul prezentării, în competiţia Festivalului de Film de la Veneţia, a filmului său "The Room Next Door", o peliculă care invită la abandonarea fricii de moarte şi la refugierea în prietenie, relatează agenția spaniolă de știri EFE, citată de Agerpres.

via rfi.ro 10

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More